De Keyser is voor 72% verkocht

12 november '21

Goed nieuws! Binnen anderhalve maand na de start van de verkoop is 72% van de woningen verkocht in De Keyser. Op dit moment zijn er in totaal 22 woningen verkocht en staan er 5 opties genoteerd. Met 72% verkocht is er aan één van de opschortende voorwaarden uit artikel 15 van de aannemingsovereenkomst voldaan. Maar hoe zit het eigenlijk met die andere voorwaarden?

De opschortende voorwaarden en hoerabrief

Voordat de voorbereidingen op de bouw worden gestart, dienen eerst de opschortende voorwaarden te zijn vervuld. Op dit moment is de omgevingsvergunning al onherroepelijk, de grond bouwrijp en is ook het verkooppercentage van 70% gehaald. Nu is het wachten op de definitieve planacceptatie van Woningborg. Zodra deze is afgegeven, ontvangt u van Woningborg het certificaat. De verwachting is dat eind november aan die laatste voorwaarden wordt voldaan. In dat geval wordt de zogeheten gunningsbrief, ook wel hoerabrief genoemd, per e-mail aan de kopers gestuurd. Houd je mailbox dus goed in de gaten!

image alt

Hypotheekstukken gereed

Zodra de gunningsbrief is verstuurd, nodigt de notaris de kopers uit voor het passeren van de leveringsakte en (indien van toepassing) de hypotheekakte. Heb je als koper een (gedeeltelijke) hypotheek nodig en zijn je hypotheekstukken gereed? Stuur deze dan alvast naar Abma Schreurs Notarissen. Als je uit eigen middelen betaald, verzoeken wij je dit tijdig bij de notaris aan te geven. Dit versoepelt straks de afwikkeling door de notaris.

Optie aanvragen

Heb jij nog geen woning gekocht in De Keyser en ben je nog op zoek naar jouw droomhuis? Op de pagina woningen zie je de actuele beschikbaarheid. Is er een woning vrij? Dan kan je direct een optie aanvragen. Ga naar het betreffende bouwnummer, klik op "optie aanvragen" en vul je gegevens aan.

Bekijk het aanbod
Heb je een vraag? Neem contact met ons op
Wonen in de Middenbeemster? Lees meer over de locatie