Dingen die je nog niet wist over Middenbeemster

31 maart '23

Dat Middenbeemster prachtig is hoeven we je vast niet te vertellen. In dit bericht delen we wat weetjes over de mooie Beemster. Misschien ken je ze al, maar misschien ook niet! Lees je mee?

Video is gemaakt door World Wide Socials 

Meeste stolpboerderijen van Nederland

Kenmerkend voor de Beemster zijn de opvallende stolpboerderijen met hun piramidevormige daken. Ook wel de piramides van de polder genoemd. Weet je dat in De Beemster de meeste stolpboerderijen van Nederland staan?

Werelderfgoed

Droogmakerij de Beemster is 1 van de 4 UNESCO werelderfgoederen die de provincie Noord-Holland rijk is. Deze droogmakerij was een van de eerste droogmakerijen in Nederland. Vanwege de unieke verkaveling en het uitzonderlijke voorbeeld van een door de mens geschapen architectonisch ensemble en landschap, bekroonde de UNESCO in 1999 Droogmakerij de Beemster met het predicaat werelderfgoed. Hier wonen en werken al meer dan 400 jaar mensen onder zeeniveau, een waanzinnig idee. Gemiddeld ligt de polder 3,5 meter onder zeeniveau.

image alt

De lekkerste kaas komt uit de Beemster

Wie aan de Beemster denkt, denkt aan kaas. Al meer dan 100 jaar maken de CONO Kaasmakers in hun kaasmakerij de lekkerste Beemster kaas. Wil je een stuk van deze heerlijke kaas kopen dan kan dit in de Cono kaaswinkel die op het terrein staat. Woon je niet in de buurt dan kun je gelukkig ook bij één van de lokale boerderijwinkels of in de supermarkt terecht voor zo’n overheerlijk stukje Beemsterkaas.

image alt

BeemsterGarlic

Wie van knoflook houdt zit in de Beemster goed. BeemsterGarlic teelt al ruim 30 jaar smaakvolle knoflook in de beemsterkleigrond. De verse knoflookbollen en potjes knoflookpuree zijn in de regio bij verschillende boerderijwinkels en kraampjes langs de weg te koop. Daar vind je ook andere streekproducten. Er is een grote variëteit aan groenten, aardappelen en fruit, maar ook kaas, melk, eieren en vlees is er veel. Bezoek is zo’n boerderijwinkel om ingrediënten voor je recept in te slaan. Met al deze verse producten maak je zo een heerlijk gerecht klaar. Dat wordt smullen!

Alles in de buurt

Middenbeemster is dan misschien niet zo groot, maar wie hier woont hoeft het dorp niet meer uit. Voor je dagelijkse boodschappen kun je terecht bij de Albert Heijn. Naast de Albert Heijn beschikt het dorp ook over winkels zoals de slager, bakker, bloemist en kapper. Heb je even geen zin om te koken? Dan kun je terecht bij diverse restaurants in het dorp of misschien haal je liever lekker een patatje bij de snackbar.

image alt

Laatste woningen in de Keyser in verkoop

Onder de vlag van de Beemster Compagnie (een samenwerking tussen de Gemeente Beemster en BPD Gebiedsontwikkeling) is de Keyser in Middenbeemster ontwikkeld. Een plan van circa 690 woningen. Inmiddels zijn we aanbeland bij de verkoop van de laatste deelplannen in De Keyser. Dit betekent dus ook je laatste kans om hier een woning te bemachtigen. De Keyser deelplan 6 en 7 bestaat uit 75 woningen en er zijn in beide deelplannen nog enkele prachtige woningen vrij. Interesse? Vraag dan nu een optie aan op de site.

  Ga naar de homepage
  Bekijk alle woningen