Regen? Ga voor een slimme tuininrichting!

29 april '20

Nu je een nieuw huis hebt gekocht in De Keyser, droom je vast wel eens weg over je nieuwe interieur: waar komt de bank? Welke kleur komt er op de muur? Misschien heb je ook al nagedacht over de inrichting van je nieuwe tuin. Heerlijk in strandstijl, zodat je lekker kunt loungen op warme dagen. Of juist romantisch, met veel bloemen en struiken. Wat je ook kiest; ga voor een regenbestendige tuin zodat je geen overstromingen krijgt! Daarvoor hoef je maar een paar kleine maatregelen te nemen. We helpen je graag op weg.

image alt

Overstromingen door regenwater

Het regent in Nederland steeds vaker en harder. Als het water nergens naartoe kan, stroomt het riool over en dat zorgt voor wateroverlast en soms zelfs beschadigingen aan de straten of jouw woning. Natuurlijk doen we er in Middenbeemster alles aan om te voorkomen dat er wateroverlast ontstaat. Nieuwbouwplan De Keyser is niet alleen nieuw, maar ook duurzaam: een wijk die nu en in de toekomst goed functioneert en waar al rekening is gehouden met waterveiligheid en klimaatbestendigheid.

Wil jij jouw tuin zo slim mogelijk inrichten? Zorg er dan voor dat regenwater weg kan zakken in de grond en je de kans op overstromingen en schade aan jouw woning verkleint. Lees mee met onze tips voor een slimme tuininrichting!

Tip 1: Minder tegels

Leg minder tegels aan en meer beplanting. Dan kan het regenwater na een stevige bui makkelijk wegzakken in de bodem.

Tuininrichting

Tip 2: Groene daken

Beplant het dak van je tuinhuisje of schuur met een mix van Sedum plantjes. Het ziet er niet alleen mooi uit, maar werkt ook isolerend en verlengt de levensduur van je dakbedekking.

Tip 2: Groene daken

Tip 3: Beplanting

Leg je tuin aan met streekeigen beplanting. Door veel bloeiende soorten toe te passen voelen ook bijen en vlinders zich thuis, wat weer bijdraagt aan een beter milieu. 

Tip 3: Beplanting

Tip 4: Stroken met grind

Grind en steenslag hebben als voordeel dat het beter water doorlaat ten opzichte van andere verhardingstypes zoals klinkers of tegels. Grind en steenslag kunnen gebruikt worden voor de oprit of een parkeerplaats, maar ook voor tuinpaden en terrassen.

Tip 4: Stroken met grind

Tip 5: Groene hagen

Plaats een haag in plaats van een houten schutting. Er zijn diverse soorten hagen en struiken die je kunt planten als erfafscheiding. Bovendien bieden ze een schuilplaats en voedsel aan veel soorten vogels en insecten. Daarnaast helpen ze de tuin koel te houden en zijn ze goed voor de waterhuishouding van de stad.

Tip 5: Groene hagen
  Terug naar nieuws
  Woningaanbod