7 redenen om naar Middenbeemster te verhuizen

29 augustus '21

Middenbeemster is het oudste dorp van de Beemster. Met de aanleg van een rechthoekig plein in 1610 en de bouw van de kerk in 1623 ontstond al snel een buurt die groter was dan de meeste buurten in de Beemster die sinds de droogmaking waren ontstaan. Middenbeemster groeide dankzij het plein en de kerk uit tot het centrum en de belangrijkste kern. De typerende rechthoekige opzet is nooit losgelaten en alle latere uitbreidingen sluiten hier op aan.

Onder de vlag van de Beemster Compagnie (een samenwerking tussen de Gemeente Beemster en BPD Gebiedsontwikkeling) wordt plangebied de Keyser ontwikkeld. Een plan van circa 690 woningen waarin de typerende rechthoekige opzet omrand met water en wegen ook weer zichtbaar is. Binnen die vierkanten bevinden zich steeds parkjes, speelplekken en pleintjes zodat je kleine buurtjes krijgt. Het voelt zo echt als thuiskomen in je eigen buurtje. Zo, nu hebben we al 1 reden verklapt waarom je naar Middenbeemster wilt verhuizen. Heb je meer overtuiging nodig? Lees dan vooral verder!

image alt

1. Bereikbaarheid met OV

Reis je met het openbaar vervoer? Middenbeemster heeft een busstation. Vanuit Middenbeemster gaan buslijnen naar Purmerend, Alkmaar en Amsterdam. Vanaf Amsterdam Centraal Station kun je overstappen naar elk ander station in Nederland. Over goed bereikbaar gesproken!

image alt

2. Bereikbaarheid met de auto

Ook als je liever je eigen glimmende bolide pakt, zit je in Middenbeemster goed. Middenbeemster is een onderdeel van de gemeente Purmerend in de provincie Noord-Holland. De grotere plaatsen in deze provincie, zoals Hoorn, Purmerend, Alkmaar en Amsterdam, zijn goed bereikbaar. Vanuit Middenbeemster rij je zo naar de A7 die het dorp met de rest van Noord-Holland verbindt. En over parkeren hoef je je al helemaal geen zorgen te maken. Dit doe je in de straat of op eigen terrein. Je hoeft dus nooit te zoeken naar een parkeerplek.

3. Middenbeemster, saai? Echt niet!

In en nabij Middenbeemster is van alles te beleven. Alle dagelijkse voorzieningen zijn aanwezig in het dorp, maar ook op sportief, cultureel en sociaal gebied kom je hier niets tekort. Heb je zin in een theatervoorstelling, een leuke activiteit met de kinderen of lekker shoppen, Dan kun je uitwijken naar Purmerend of Alkmaar. Beide steden zijn snel te bereiken en er is genoeg te beleven. De dag afsluiten met een hapje en drankje in Middenbeemster? Dit dorp telt meerdere gezellige horecagelegenheden, dus keuze genoeg. Op 5 minuten fietsen vind je onder andere Brasa Beemster en ’t Beemster Spijshuis. Op een zonnige dag nog een hemels ijsje halen met de kinderen doe je bij ci Vediamo. Heerlijk ambachtelijk Italiaans schepijs in 24 verschillende smaken.

4. De Beemster biedt historie en natuur

Middenbeemster heeft alles wat Noord Holland zo geliefd maakt. Vanuit dit betoverende dorp fiets je zonder moeite de groene omgeving in. Al fietsend kijk je uit over graslanden, akkers, bollenvelden, molens en statige stolpboerderijen. De vochtige graslanden zijn het rijk van de weidevogels als de grutto en tureluur. Houd je van historie, dan is de Beemsterforten route een aanrader. Tijdens deze route kom je langs 5 forten van de Stelling van Amsterdam. Van deze forten zijn Fort Spijkerboor en Fort aan de Nekkerweg (hier is Fortresort Beemster gevestigd) toegankelijk voor publiek.

image alt

5. Kindvriendelijke omgeving

Kinderen voelen zich hier zeker snel thuis. Er zijn vriendjes genoeg in deze kindvriendelijke buurt. Lekker buitenspelen op een pleintje of speelplek is hier een peulenschil. De basisschool de Blauwe Morgenster is ook vlakbij. Op de fiets ben je met 5 minuten op school.

6. Verse producten uit de streek

Als je van koken houdt en dat het liefst met verse producten doet, dan zit je in de Beemster goed. In de Beemster worden veel streekproducten aangeboden. Er is een grote variëteit aan groenten, aardappelen, en fruit, maar ook kaas, melk en vlees is er veel. Bezoek daarvoor de gezellige boerderijwinkeltjes en kraampjes langs de weg. Verser kun je het niet krijgen. Voor streekproducten kun je ook goed terecht bij Moeders in de Kosterij, gevestigd in een prachtig monumentaal pand aan de middenweg in hartje Middenbeemster. Je kunt hier levensmiddelen kopen, maar ook lekkere kant en klare maaltijden bereidt met (seizoensgebonden) producten uit de streek. Ook zijn hier vegan, gluten- of lactosevrije gerechten zijn verkrijgbaar.

7. De woningmarkt

Tja, als laatste puntje dan toch nog even een referentie naar de woningmarkt. De prijzen in omliggende steden zijn een stukje hoger. Het aantal vierkante meters dat je ervoor terug krijgt, is minder. Je begrijpt het, in Middenbeemster krijg je dus meer voor je geld. Rustig wonen in een kindvriendelijke wijk mét ruimte in huis!

Ook in Middenbeemster wonen?

Met alles wat je hierboven hebt gelezen, is het niet meer moeilijk om Middenbeemster te kiezen, toch? In het najaar gaan we in verkoop met 29 woningen in fase 9. Wil je op de hoogte blijven? Bekijk het woningaanbod en meld je aan voor je favoriete woningtype. 

  Wanneer start de verkoop?
  Zit mijn droomwoning er tussen?