Op woensdag 30 maart mochten de huidige en toekomstige bewonertjes van nieuwbouwlocatie De Keyser meebeslissen over welke speelvoorzieningen er straks in de wijken worden geplaatst.

De Beemster Compagnie had twee partijen geselecteerd die beiden een uitgebreide presentatie mochten geven over de invulling van de nieuwe speellocaties. De huidige en toekomstige bewoners waren uitgenodigd om de presentaties bij te wonen, waarbij vooral de kinderen centraal staan. Hun stem weegt zwaarder mee dan die van de volwassenen.

“Een frisse kijk”
Wethouder Aagje Zeeman van Welzijn en Openbare Ruimte is enthousiast over het betrekken van de jonge bewoners. “Ik vind het hartstikke goed om kinderen mee te laten denken bij dit soort keuzes en dat ze wat te zeggen hebben. Zij zijn immers de gebruikers straks. Sowieso hebben kinderen vaak een heerlijke frisse kijk op de zaak en zien dingen net even anders dan wij volwassenen. Ik heb zelf al wat tekeningen gezien en ben reuze benieuwd naar de reacties”.

Na afloop kan er tot woensdag 6 april 2016 gestemd worden. Tijdens de bijeenkomst wordt verteld hoe dat allemaal precies in z’n werk gaat en hoe iedereen op de hoogte blijft van de voortgang.

Benieuwd naar de omgeving? Ontdek Middenbeemster
Wil jij hier wonen? Bekijk het woningaanbod