Positieve wijziging in contractstukken De Keyser

27 juli '23

Er heeft een wijziging plaatsgevonden in de contractstukken van de aannemer: de aannemingsovereenkomst. Het aantal zogeheten werkbare werkdagen is verlaagd. Dit is gunstig voor de (toekomstige) kopers van een woning in De Keyser deelplan 6 en 7. Wat dit precies inhoudt en waarom het positief is, leggen we in dit nieuwsbericht uit.

Werkbare werkdagen

Als koper van een nieuwbouwwoning is het prettig om ver vooraf te weten wanneer je de sleutel van je woning krijgt. Dit is voor de aannemer helaas onmogelijk om in een vroegtijdig stadium vast te leggen. Tijdens de bouwperiode zijn er namelijk allerlei situaties die de voortgang kunnen vertragen. Denk hierbij aan extreme weersomstandigheden zoals een strenge winter of flinke storm. Dit zijn niet-werkbare dagen, net als erkende rust- en feestdagen en collectieve vakantiedagen. 

In eerste instantie waren er voor deelplan 6 en 7 van De Keyser 450 werkbare werkdagen vastgesteld. Dankzij de afgifte van de vergunning en optimalisaties in de voorbereiding van het bouwproces, is het gelukt om het aantal werkbare werkdagen te verkorten naar 325 dagen. Dit valt ten gunste van de (toekomstige) kopers uit. Met minder werkbare werkdagen is het namelijk mogelijk om een financiering af te sluiten tegen gunstigere voorwaarden en met minder eigen middelen af te sluiten. Goed nieuws dus!

Binnen hoeveel werkbare werkdagen jouw woning opgeleverd moet worden, vind je terug in de aannemingsovereenkomst. Een kalenderjaar telt gemiddeld 180 werkbare werkdagen.

Daarnaast is het door deze wijziging de verwachting dat de woningen vervroegd kunnen worden opgeleverd, namelijk in het 1e kwartaal van 2025.

  Naar planning
Vragen? Neem contact op